5 lucruri de știut înainte să te apuci de sală - Intense Fitness
5 lucruri de știut înainte să te apuci de sală

5 lucruri de știut înainte să te apuci de sală

ara deja și-a intrat în puteri, iar sezonul estival este foarte aproape, iar sălile de fitness sunt din ce în ce mai pline de persoane care visează la un corp tonifiat.

Dacă ți-ai ales deja sala de fitness și ți-ai făcut abonament, ține cont de sfaturile pe care le-am conturat împreună cu Alex Valah, fost atlet de performanţă, având 13 titluri de campion naţional şi internaţional. Deţine titlul de cel mai tânăr Master Trainer din România, obţinându-şi această calificare la doar 23 de ani, şi a dezvoltat nenumărate proiecte sportive care au schimbat viaţa a câteva mii de oameni.

1. Alege-ți un antrenor personal!

Alex Valah, fost atlet de performanţă, cu 13 titluri de campion naţional şi internațional și cu titlul de cel mai tânăr Master Trainer din România, ne-a mărturisit faptul că: „Antrenorul personal este persoana ce trebuie să te ajute să îţi îmbunătăţeşţi forţa, rezistenţa şi coordonarea. În câteva cuvinte, este persoana ce îţi îmbunătăţeşte condiţia fizică, ţinând cont de nivelul tău de pregătire şi de nevoile tale în atingerea obiectivelor, fără a-ţi pune în pericol starea de sănătate. Trebuie să fie un bun psiholog, să ştie cum să îţi vorbească, să ştie ce te motivează şi să te facă să înţelegi de ce trebuie să parcurgi anumiţi paşi pentru a-ţi atinge obiectivele. Trebuie să aleagă cele mai eficiente exerciţii pentru ține şi să îţi creeze un program de antrenament special pentru obiectivul tău”.

2. Fă-ți un plan!

Împreună cu antrenorul, construiește un plan pe o perioadă limitată de 3-6 luni cu un obiectiv specific și realist. „Nu uita faptul că este foarte important să te ții de acel plan și antrenamentul să devină o constantă în programul tău zilnic. Cu o floare nu se face primăvară și nu vei deveni atlet de performanță într-o săptămână. Rezultatele solide cer TIMP, perseverență și consistență”, spune Alex.

3. Ai grijă la alimentație!

Alex ne-a mărturisit faptul că: „Orele de masă trebuie respectate şi sunt extrem de importante. În general trebuie să mănânci o dată la 2-3 ore. Şi să ai ultima masă cu 4 ore înainte să te pui în pat. Faptul că mănânci regulat îţi va oferi energia necesară de care are nevoie atât corpul, dar şi creierul pentru a funcţiona corect. Astfel, seara când ajungi acasă nu o să mai simţi nevoia de a rupe uşa frigiderului”.

4. Motivează-te!

Cu siguranță, poveștile de succes ale unor cunoștințe sau ale unei persoane publice/vedete îți va da aripi și îți va demonstra că se poate să îți atingi obiectivul mult visat. Alex e de părere că „Totul e posibil, dar depinde doar de TINE! Atât timp cât îți dorești suficient de mult, vei face planetele să se alinieze pentru tine și vei reuși! STAY STRONG, BE FOCUSED!”

5. Fii perseverent!

Mii de clienți, cât și antrenori au apelat la sfaturile mele. În fitness și wellness este important să nu renunți ușor. Drumul poate fi greu și te poate scoate din zona de confort. Dar este ca în viață: reușesc cei care cad, se scutură și merg mai departe. Am să îți dau rutina mea cu care am reușit de fiecare dată:

  • ALIMENTAȚIE
  • ANTRENAMENT
  • SOMN
  • ALIMENTAȚIE
  • ANTRENAMENT
  • SOMN
  • ALIMENTAȚIE
  • ANTRENAMENT
  • SOMN

Pe Alex îl găsești aici: www.intensefitness.ro, www.instagram.com/alexvalah